Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
Home  /  Tractaments  /  Fisioterapia

Fisioterapia

Com a éssers humans funcionem com una unitat dinàmica funcional, on totes les parts estan interrelacionades i poseeixen els seus propis mecanismes d’auto-regulació i auto-curació.

En què consisteix?

La Fisioteràpia és una professió sanitària, tal com recull la LOPS (Llei 44/2003 d’Ordenació de les Professions Sanitàries). Segons l’Organització Mundial de la Salut, els fisioterapeutes avaluen, plantegen i duen a terme programes de rehabilitació (tractament) per millorar i recuperar les funcions motores, maximitzar el moviment, alleujar les síndromes doloroses i tractar i prevenir les alteracions físiques associades a malalties, lesions i altres discapacitats. Apliquen un ampli ventall de tècniques, com el moviment i els mitjans físics. També desenvolupen i implementen programes de prevenció i detecció de malalties i trastorns físics comuns.

La WCPT (Confederació Mundial per la Fisioteràpia) indica que la Fisioteràpia implica la interacció entre el fisioterapeuta, els pacients/clients, altres professionals de la salut, famílies, cuidadors i comunitats. Els fisioterapeutes busquen maximitzar la qualitat de vida en l’àmbit de promoció, prevenció i tractament

 

Els fisioterapeutes estan qualificats per:

  • Realitzar un examen/valoració integral de Fisioteràpia.
  • Avaluar els resultats de l’examen/avaluació per:
  • Formular un diagnòstic, pronòstic i pla de Fisioteràpia.
  • Proporcionar atenció dins de la seva experiència i àmbit competencial i determinar quan els pacients/clients necessiten referir-se a un altre professional.
  • Implementar un programa de tractament.
  • Determinar-ne els resultats.
  • Fer recomanacions de promoció de la salut i autocura per als pacients.
Indicacions

Mals d’esquena, contractures musculars, recuperació de lesions esportives, descàrrega muscular post-competició…